In de omgevingsvisie laten we zien waar de gemeente Geertruidenberg voor staat en waar we naar toe willen in de toekomst. De combinatie van ‘thema’s’, ‘waarden’ en ‘ambities’ bepaalt de mogelijkheden voor nieuwe initiatieven in onze verschillende gebieden. De huidige status van deze website is definitief (vastgesteld op 3 juni 2021).

Lees verder via één van de trefwoorden over het onderwerp of klik via de kaart naar uw gebied.

Adressen

Trefwoorden

Geen resultaten gevonden
Aan het zoeken...

Centrum Raamsdonksveer

Raamsdonksveer heeft als kern een belangrijke centrumfunctie in onze gemeente, waar veel voorzieningen zijn. Raamsdonksveer herbergt het kernwinkelgebied en het grootste werkgebied van de gemeente. Er is een gevarieerd winkelaanbod, maar de kwaliteit van het centrumgebied vraagt de aandacht.

Centrum Raamsdonksveer en voorzieningen

In de gemeente Geertruidenberg zijn de meeste voorzieningen in het centrum van Geertruidenberg en in het centrum van Raamsdonksveer te vinden. Hier zijn dan ook de meeste zorgvoorzieningen, maatschappelijke dienstverlening en winkels te vinden. Het centrum van Raamsdonksveer kent een kernwinkelgebied, waarin we de detailhandel concentreren. 

Centrum Raamsdonksveer en bereikbaarheid

Het centrum van Raamsdonksveer willen we beter bereikbaar maken via OV, fiets en te voet. Door de centra van Geertruidenberg en Raamsdonksveer meer te richten op langzaam verkeer, kan er ook ruimte vrijkomen. Daar realiseren we bijvoorbeeld meer groen, ontmoetingsplekken, horeca (terrassen), klimaatadaptatie of andere verbeteringen. Tegelijkertijd blijft het ook belangrijk dat de voorzieningen in het centrum van Raamsdonksveer goed bereikbaar blijven met de auto.

Bruisend centrum Raamsdonksveer

We maken werk van de ambitie voor meer levendigheid in het centrum van Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Horeca krijgt meer mogelijkheden en ook evenementen krijgen de ruimte om (binnen de kaders) levendigheid en woongenot te versterken.

Thema's
Waarden
Ambities
Hover me